Hur går en badrumsrenovering i Timrå till?

En badrumsrenovering är ett av de mest komplicerade byggarbeten som finns då det krävs en stor kunskap inom våtrumsarbete så att arbetet utförs korrekt med rätt material. Om du anlitar Badrumsrenovering Timrå för din badrumsrenovering kan du vara säker på att arbetet blir utfört exakt enligt de branschregler som finns.

Att renovera ett badrum kräver kunskap och att den som utför arbetet följer de branschregler som finns, vilket även är ett krav från försäkringsbolagen. Om du utför arbetet själv eller anlitar en hantverkare som inte är certifierad kan du gå miste om ersättning eller få den nedsatt om det uppstår en fuktskada eller vattenläckage. Det innebär, utöver de olägenheter som en fuktskada ger upphov till, att det kan bli väldigt dyrt att åtgärda en fukt- eller vatten-skada då du får bekosta den renoveringen själv. Vill du känna dig trygg i att ditt badrum är korrekt och regelenligt konstruerat, kan du anlita en certifierad hantverkare från Luxzio Kakel Design - ett badrumsföretag i Timrå som är specialister på badrumsrenoveringar.

Att renovera ett badrum i Timrå

I en badrumsrenovering ingår ett flertal moment som bör hanteras av hantverkare med kunskap inom just dessa ämnen. Det behövs snickare, plattsättare, rörmokare och elektriker. Vi på Luxzio Kakel Design, har goda utbildningar och kan hantera hela din badrumsrenovering. På så sätt spar vi dig huvudvärken av att vara i kontakt med flera olika företag samtidigt, och du kan vara trygg i att allt görs på ett korrekt och kvalitetsfokuserat vis. Du kan kontakta oss om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din badrumsrenovering i Timrå.

Inför renoveringen 

Vi inleder alltid våra badrumsrenoveringar med ett kostnadsfritt hembesök, där vi ser över ditt badrum, går igenom dina önskemål och tar fram en anpassad lösning till ett konkurrenskraftigt pris. Utifrån vårt besök på plats och diskussion med dig som kund, kan vi sedan påbörja planeringen av utförandet.

Rivning och grundarbete

Till att börja med kommer en av våra hantverkare att riva ut gammalt ytskikt på väggar och golv. Vi monterar också vitvaror som handfat, badkar och toalett. När rivning är klar kan vi enkelt kontrollera om det finns fukt eller andra skador som behöver åtgärdas innan vi börjar konstruera det nya badrummet. Våra hantverkare sätter därefter upp nya väggar i form av våtrumsskivor, flytspacklar golvet och lägger på tätskikt. Avfall och de vitvaror som du inte vill behålla transporteras iväg för återvinning.

Elarbeten

Därefter drar en behörig elektriker elledningar för armatur, uttag, strömbrytare och eventuellt för handdukstork och andra elektriska inventarier som ska installeras efter renoveringen. Elektrikern återkommer även efter att badrummet är klart för att göra slutinstallationer.

VVS-arbeten

En rörmokare behöver dra framvattenledningar och montera avlopp innan arbetet med plattsättning påbörjas. Om det ska vara dolda rör behöver rörmokaren komma redan efter att snickaren har rivit de gamla väggarna och golvskiktet och innan vi sätter upp nya väggar och gjuter golv. Utanpåliggande rör kan däremot monteras efter att arbetet med badrummet är klart, då även rörmokaren ansluter alla vitvaror till vattenledningar och avlopp.

Plattsättning

Plattsättarens uppgift är att sätta kakel på väggarna och klinkers på golvet. Om man istället vill ha våtrumsmatta på väggen och badrumsmatta på golvet så löser vi även det eftersom vi har behörighet att utföra arbeten i våtrumsutrymmen.

Anlita oss som är experter på badrumsrenovering i Timrå

Luxzio Kakel Design har certifierade hantverkare som har många års erfarenhet från badrumsrenoveringar i Timrå vilket gör att du kan vara trygg med att arbetet utförs på rätt sätt. Vi har dessutom fått många goda omdömen från våra tidigare kunder och har som målsättning att göra alla våra kunder nöjda. Självklart lämnar vi även garantier på våra arbeten.

 

Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret här på hemsidan, så bokar vi ett kostnadsfritt hembesök där vi får underlag för att kunna lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris för din badrumsrenovering i Timrå