Hur går en badrumsrenovering i Timrå till?

En badrumsrenovering är ett av de mest komplicerade byggarbeten som finns då det krävs en stor kunskap inom våtrumsarbete så att arbetet utförs korrekt med rätt material. Om du anlitar Badrumsrenovering Timrå för din badrumsrenovering kan du vara säker på att arbetet blir utfört exakt enligt de branschregler som finns.

Att renovera ett badrum kräver kunskap och att den som utför arbetet följer de branschregler som finns, vilket även är ett krav från försäkringsbolagen. Om du utför arbetet själv eller anlitar en hantverkare som inte är certifierad kan du gå miste om ersättning eller få den nedsatt om det uppstår en fuktskada eller vattenläckage. Det innebär, utöver de olägenheter som en fuktskada ger upphov till, att det kan bli väldigt dyrt att åtgärda en fukt- eller vatten-skada då du får bekosta den renoveringen själv. Är du inte absolut säker på hur du ska renovera ett badrum kan du anlita en certifierad hantverkare från Badrumsrenovering Timrå som är specialister på badrumsrenoveringar.

Att renovera ett badrum

Som tidigare nämnts krävs det att den som utför arbetet följer de branschregler som finns då det dels gäller arbetets utförande och dels det material som ska användas. Vid renovering av ett badrum behöver du anlita flera olika tjänster som snickare, plattsättare, rörmokare och elektriker. Du kan kontakta Badrumsrenovering Timrå för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din badrumsrenovering.

Inför renoveringen

Innan hantverkarna kommer är det några saker som behöver förberedas så att hantverkarna kan påbörja arbetet direkt. Bland annat behöver hantverkarna tillgång till vattenavstängningen. Om denna finns i ett låst utrymme behöver de också tillgång till nyckeln. Hantverkarna behöver ett utrymme i bostaden där de kan förvara material och verktyg under tiden som de arbetar med badrummet, vilket är mellan 5-10 dagar.

 

Om du som beställare ska köpa kakel och klinkers behöver du få hem detta så att det finns på plats då plattsättaren ska påbörja sitt arbete. Du behöver även rensa badrummet på dina privata saker som exempelvis tandborstar, tvål hårschampo och handdukar. Om möjligt bör du också hantera så att hantverkarna har tillgång till vatten och elektricitet.

Rivning och grundarbete

Till att börja med kommer en snickare att riva ut gammalt ytskikt på väggar och golv. Snickaren monterar också ut vitvaror som handfat, badkar och toalett. När rivning är klar kan snickaren enkelt kontrollera om det finns fukt eller andra skador som behöver åtgärdas innan snickaren påbörjar arbetet. Snickaren sätter därefter upp nya väggar i form av våtrumsskivor, flytspacklar golvet och lägger på tätskikt. Avfall och de vitvaror som du inte vill behålla transporteras iväg för återvinning.

Elarbeten

Därefter kommer en behörig elektriker för att dra elledningar för armatur, uttag, strömbrytare och eventuellt för handdukstork och andra elektriska inventarier som ska installeras efter renoveringen. Elektrikern kommer även att återkomma efter att badrummet är klart för att göra slutinstallationer.

VVS-arbeten

En rörmokare behöver dra framvattenledningar och montera avlopp innan arbetet med plattsättning påbörjas. Om det ska vara dolda rör behöver rörmokaren komma redan efter att snickaren har rivit de gamla väggarna och golvskiktet och innan snickaren sätter upp nya väggar och gjuter golv. Utanpåliggande rör kan däremot monteras efter att arbetet med badrummet är klart, då även rörmokaren ansluter alla vitvaror till vattenledningar och avlopp.

Plattsättning

Plattsättarens uppgift är att sätta kakel på väggarna och klinkers på golvet. Om man istället vill ha våtrumsmatta på väggen och badrumsmatta på golvet så anlitar man en golvläggare istället som har behörighet att utföra arbeten i våtrumsutrymmen.

Anlita en specialist på badrumsrenovering i Timrå

Badrumsrenovering Timrå har certifierade hantverkare som har många års erfarenhet från badrumsrenoveringar vilket gör att du kan vara trygg med att arbetet utförs på rätt sätt. Vi har dessutom fått många goda omdömen från våra tidigare kunder och har som målsättning att göra alla våra kunder nöjda. Självklart lämnar vi även garantier på våra arbeten.

 

Du kan kontakta oss genom att fylla i formuläret här på hemsidan. Då kan du få mer information om hur vi kan bistå dig i samband med din badrumsrenovering. Du kan också boka ett kostnadsfritt besök där vi får underlag för att kunna lämna en offert med ett konkurrenskraftigt pris.