Vad är det för pris för badrumsrenovering i Timrå?

När du ska renovera badrum i Timrå är det bra om du först planerar hur du vill inreda badrummet så att du får kontroll över hur stor budget du behöver för din badrumsrenovering. Badrumsrenovering Timrå är experter när det kommer till att renovera badrum och kan erbjuda dig professionellt utfört arbete till konkurrenskraftiga priser.

Badrummet är ett av de dyraste rummen i en bostad att renovera vilket beror på att ett badrum kräver godkänt våtrumsmaterial och certifierade hantverkare. Till detta kommer priset att påverkas av vilken vägg och golv beklädnad som du vill ha och framför allt vilken inredning som ska sättas in i badrummet. Dock är det tacksamt att utföra en badrumsrenovering eftersom det finns stora möjligheter att kunna inreda ett badrum så det får en exklusiv framtoning.

Anlita hantverkare för att renovera badrum i Timrå

När du ska totalrenovera ett badrum behöver du flera olika tjänster som utförs av en snickare, plattsättare, elektriker och en rörmokare. Du kan anlita varje hantverkare för sig, en så kallad delad entreprenad, eller så kan du anlita ett badrumsföretag i Timrå som kan tillhandahålla certifierade hantverkare för alla arbetsmoment. Fördelen med att anlita ett företag som har alla de certifierade hantverkare som behövs är att du som beställare slipper ha kontakt med flera olika personer. Dessutom slipper du problemen med att koordinera arbetena för flera olika företag, vilket kan göra att det uppstår fördröjningar.

Kostnad för en badrumsrenovering i Timrå

För att få reda på kostnaden för att renovera ett badrum behöver du dela upp varje arbetsmoment för sig. Nedan följer en prisuppskattning för en totalrenovering av ett badrum på 10 kvadratmeter.

 

·        Till att börja med kommer en snickare att riva ut inredning och gammalt ytskikt från badrummet. Därefter sätter snickaren upp nya våtrumsskivor, betongspacklar golvet och lägger på tätskikt som ska skydda mot vatten och fukt.

 

Uppskattat pris för snickare och material: cirka 30 000 kronor

 

·        Därefter kan en plattsättare sätta kakel på väggar och klinkers på golvet. I detta uppskattade pris ingår vitt standardkakel och vita standardklinkers.

 

Uppskattat pris för plattsättare och material: cirka 65 000 kronor

 

·        En elektriker ska dra nya elledningar och montera upp armatur, eluttag och strömbrytare.

 

Uppskattat pris för elektriker inklusive material: cirka 20 000 kronor

 

·        Slutligen ska rörmokare montera vattenledningar, avlopp och ansluta vitvaror som toalett, badkar och handfat.

 

Uppskattat pris för rörmokare inklusive material: 10 000 kronor

 

Det ger en summa på cirka 125 000 kronor, före ROT-avdraget på 30 % av arbetskostnaden. Det tillkommer sedan kostnader för inredning och vitvaror i badrummet som du får köpa själv som exempelvis badkar, duschkabin, handfat, kranar och armatur. Om du köper standardprodukter kommer dessa vitvaror och andra inredningsdetaljer att hamna på cirka 30 000 kronor vilket gör att totalsumman för din badrumsrenovering hamnar på cirka 155 000 kronor.

 

Priserna ovan är endast uppskattade och baseras på en enkel badrumsrenovering med standardkakel och standardinventarier. Vill du ha mer exklusivt kakel, värmegolv, handdukstork och andra inredningsdetaljer blir priset betydligt högre. Väljer du istället att sätta plastmatta på väggar och golv kan priset istället bli lägre.

 

Varje badrum är unikt precis som varje beställares önskemål så bästa sättet att få ett korrekt pris för din badrumsrenovering är att begära in en offert från Badrumsrenovering Timrå.

Boka kostnadsfritt möte och begär offert

Badrumsrenovering Timrå har certifierade hantverkare som är experter på badrumsrenoveringar. Du kan kontakta oss för att boka ett hembesök och därefter erhålla en offert. Du kan också kontakta oss för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med din badrumsrenovering.