Vad är våtrumsintyg och ansvarsförsäkring? Plattsättare i Timrå förklarar

Att genomföra en badrumsrenovering i Timrå kräver kunskap och erfarenhet, dels inom hantverksyrket men också kring utförandet och det material som ska användas i våtrumsutrymmen. Därför bör du alltid anlita ett auktoriserat badrumsföretag som även innehar ansvarsförsäkring och lämnar våtrumsintyg.

Att utföra en badrumsrenovering i Timrå är ett omfattande projekt som delvis tar tid att genomföra och delvis kräver flera olika hantverkare som utför arbetet. Därför är det en fördel att anlita ett badrumsföretag som har ett samarbete med hantverkare som elektriker, målare, rörmokare och snickare. Det innebär att badrumsföretaget kan koordinera arbetet så att rätt hantverkare är på plats vid rätt tillfälle.

 

När du ska renovera ett badrum bör du anlita ett företag som är ett auktoriserat, innehar ansvarsförsäkring och lämnar våtrumsintyg efter utfört arbete. Du kan kontakta oss på Luxzio Kakel Design då du vill anlita behöriga plattsättare i Timrå för din badrumsrenovering.

 

Anlita ett auktoriserat badrumsföretag

När du anlitar ett auktoriserat badrumsföretag utförs arbetet av behöriga hantverkare. Det innebär att arbetet utförs enligt gällande branschregler och med godkänt material. Dessutom har ett auktoriserat företag ansvarsförsäkring och kan lämna ett våtrumsintyg efter slutförd renovering.

 

Vad är våtrumsintyg?

Ett våtrumsintyg är ett intyg som ett auktoriserat badrumsföretag kan utfärda vilket visar att arbetet är utfört av behöriga hantverkare och enligt gällande branschregler för våtrumsarbeten. Vissa försäkringsbolag, dock inte alla, kan kräva att det finns ett våtrumsintyg för att betala ut ersättning vid vattenskador. Ett våtrumsintyg kan också öka värdet på din bostad då du kan påvisa att din badrumsrenovering är utförd av behöriga plattsättare.

 

Vad är en ansvarsförsäkring?

När du anlitar ett företag för att utföra en badrumsrenovering i Timrå bör du kontrollera att företaget innehar ansvarsförsäkring. Det innebär att om arbetet är utfört enligt gällande branschregler och det senare uppstår en vattenskada som kan vägledas till arbetets utförande träder ansvarsförsäkringen in och ersätter. Det gör att du som beställare kan vara trygg med att den som utför arbetet också är försäkrad mot att det uppstår skador.

 

Anlita ett tryggt badrumsföretag

Luxzio Kakel Design AB är ett auktoriserat badrumsföretag som under många år tillhandahållit tjänster för privatpersoner och företag. Samtliga av våra plattsättare har yrkesbevis och behörighet genom GVK. Detta innebär att vi utför våra arbeten enligt gällande branschregler för våtrum. Vi har också ansvarsförsäkring och kan lämna ett våtrumsintyg för din badrumsrenovering i Timrå. Självklart innehar vi också F-skatt vilket innebär att du kan använda dig av ROT-avdrag då du anlitar vårt företag för att renovera ditt badrum i Timrå. Du är välkommen att kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera ditt badrum och bistå dig med fri konsultation och inspiration för ditt nya badrum samt konstruera en 3D-model av ditt framtida badrum.

Boka ett gratis hembesök för din badrumsrenovering i Timrå!

Vi på Luxzio Kakel Design hjälper dig som behöver hjälp med högkvalitativ kakel- och plattsättning samt komplett badrumsrenovering i Timrå. Fyll i nedanstående formulär så kontaktar vi dig inom kort för ett kostnadsfritt hembesök med rådgivning och offertlämning!